Julemærkesanatoriet gjorde meget for at skabe adspredelse i børnenes sanatorieophold. Der var jævnligt fremvisning af film og billeder, optræden af Mester Jakel teater og af tryllekunstnere, og fra Kolding kom forskellige orkestre og sangforeninger på besøg. Men fire gange i årets løb var der særlig fest på Julemærkesanatoriet. Det var naturligvis juleaften, og så var det fastelavn, Valdemarsdag og sanatoriets fødselsdag den 1. august.
Juleaften var den største fest af dem alle, og det er også den, patienterne husker bedst. For børnene var det jo den aften i hele året, hvor det var sværest at være væk hjemmefra, og hvor det virkelig gjorde ondt at være afskåret fra at fejre den i familiens skød. På den anden side kom mange af børnene fra mindre bemidlede hjem, og når de var på Julemærkesanatoriet, var der i hvert fald sikkerhed for både god mad og en gave.
Børnene og personalet forberedte julefesten i løbet af hele december måned, og ligesom derhjemme skabtes en forventningsfuld stemning. Der var juletræ på alle afdelinger, og selve julefesten begyndte allerede ved middagstid juleaften med middag, og det var altid risengrød med mandler (og selvfølgelig mandelgaver) samt stegt gås, festligt pyntet med Dannebrogsflag og hvide manchetter. Børnene sang vers fra "Peters Jul", og kl. 16 marcherede de ind til det store, flot pyntede juletræ med masser af lys. De sengeliggende børn fik deres seng kørt ind i salen, så de også kunne være tæt på juletræet. Overlægen læste juleevangeliet, og så dansede børnene om juletræet. Til sidst kom nisserne med sanatoriets julegaver. Hvert barn havde fået lov at ønske sig én ting, og netop det ønske bestræbte sanatoriet sig på at opfylde efter bedste evne.
Til fastelavn var alle børnene udklædt: "En spraglet mængde af riddere og damer, feer og bønderpiger, indianere, skorstensfejere, nisser o.m.a. marcherer ind til musik af et Kolding-orkester. Der opføres en lille komedie og bagefter tillades en lille dans", fortæller overlæge Mårtensson. På Valdemarsdag den 15. juni samledes alle børnene, som var oppegående, foran den store flagstang, og efter at flaget var blevet hejst under sang og tale, marcherede de rundt med trommer og flag, og dagen igennem blev der sunget nationale sange.
Sanatoriet festligholdt også sin egen fødselsdag den 1. august hvert år. Her opførte børnene en lille forestilling på platformen foran sanatoriet og dansede folkedans i dragter. Ikke sjældent blev der skrevet en særlig sang til jubilæet, og i arkiverne findes adskillige af disse "jubilæumssange".
Når børnene havde fødselsdag, blev der også gjort meget ud af det - igen sikkert for at børnene ikke skulle blive for triste over at være langt hjemmefra på denne deres egen festdag. Ved barnets plads ved spisebordet blev der pyntet fint op med nogle af de mange strandskaller, som var indsamlet under de utallige spadsereture ved fjordens bred. Skallerne var pakket fint ind i farvestrålende chokoladepapir, som børnene havde glattet og strøget efter alle kunstens regler. Samtidig var fødselarens seng pyntet med lige så mange flag, som barnet fyldte år.